Siyer- i Nebi haftası kutlama programı

Develi lisesi okul gelişim ekibi olarak yol haritamızın ilk ürününü sergilendi başta emeklerini esirgemeyen okul müdürümüz Sabit Arslan'a öğretmenlerimiz Sümeyra Kocabaşa Leyla  sağlam Nihat Aydın tiyatro ile destek veren Faruk Erdem hocamıza develi gençlik merkezinden Mustafa Bozbey hocalarımıza ve katkı sağlayan nadide çiçeklerimize teşekkür ederiz yol haritamız aşağıdadır inşallah..

"Edeb bir tâc imiş nûr-ı Hûdâ’dan

Giy o tâcı emîn ol her belâdan.”

İrfan mekteplerinin girişinde yer alan “Edep Ya Hû!” ifadesi aslında Yüce Allah’tan rızık ister gibi, yağmur bekler gibi edep talep etmektir. Bu kapıdan girenlerin edep kaidelerine uymalarını hatırlatan ihtar niteliğindeki ibare aynı zamanda; dikkatli ol, hayatı kafana göre değil hayatı bahşedenin isteklerine göre yaşa anlamlarına gelen bir emrin kabulüdür. Kâdim ve kıymetli bir kültüre sahip olan insanlarımız bilmeli ki, toplumda barışın, saygının, seviyenin, sevginin, mahremiyetin daim ve kâim olması için güçlünün-zayıfın, âmirin-memurun, zenginin-fakirin, küçüğün-büyüğün, gencin-yaşlının, kadının-erkeğin, öğrencinin-öğretmenin, yazarın-okurun… hülasa herkesin edebi elzem görmesi ve adâba riayet etmesi gerekmektedir.

06.11.2023 227

06-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-202306-11-2023